خواص فوم پلی یورتان با توجه به نوع فوم پلی یورتان، متفاوت است. اما تمامی فوم های پلی یورتان دارای ویژگی های مثبت فراوانی هستند.
استفاده از متریال و مصالح سبک مانند یونولیت و فوم های پلی یورتان در صنایع گوناگون به ویژه صنعت ساختمان بسیار رواج پیدا کرده است.
فوم پلی یورتان چیست؟
این فوم، حاصل واکنش شیمیایی و ترکیب بین دی ایزوسیانات و پلیول است. این مواد بعد از ترکیب با یکدیگر در شرایط تحت فشار و حرارت بعد از مدتی به سرعت با افزایش حجم قابل توجه مواجه می شوند.
با کشف پلی یورتان از سوی اوتو بایر در آلمان، تحول چشمگیری در صنایع مختلف حاصل شد. این فوم ها در چندین نوع شامل فوم نرم، فوم نیمه نرم و فوم سخت وجود دارند. فوم پلی یورتان از مواد عایق حرارتی و عایق الاستومری است که به سبب نوع چگالی آن و مزایای آن، برای عایق کاری مورد استفاده قرار می گیرد.
آشنایی با خواص فوم پلی یورتان
خواص و ویژگی های این فوم ها برای بسیاری از صنایع، کاربردی می باشد. این فوم ها در دو نوع سلول بسته و سلول باز تولید می گردند که هر یک از خصوصیات بسیار خوبی برخوردار هستند. فوم های سلول بسته پلی یورتان به سبب تراکم بالا دارای مقاومت و استحکام بسیار زیادی هستند و در بخش صنعت و ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند.
فوم های سلول های باز به سبب انعطاف پذیری و امکان جذب صدا در ساخت مبل و عایق سازی داخلی مورد استفاده قرار می گیرند. هر یک از فوم ها از خصوصیات خاصی برخوردار هستند و به یکی از خواص خود، مشهور می باشند. مزایای هر یک را بررسی می کنیم:
خواص فوم پلی یورتان سخت
این فوم از بهترین عایق های حرارتی می باشد. این فوم به سبب خاصیت عایق حرارتی خود به کاهش مصرف انرژی کمک زیادی می کند. این فوم ها در ساخت و ساز، ساخت تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، ساخت دیوارهای پیش ساخته و ساخت سقف به کار می رود. این فوم، مقاومت بالایی در مقابل نفوذ بخار آب دارد. دانسیته این فوم ها معمولاً 30 تا 100 کیلوگرم بر مترمکعب می باشد.
مزایای فوم پلی یورتان نرم
انعطاف پذیری این فوم بسیار زیاد است و به راحتی با هر شرایط و هر محیطی سازگار می شود. این فوم ها به سبب ساختار سلول باز، از کارایی خوبی در جذب و کاهش صدا برخوردار می باشد. نرمی و راحتی این فوم ها موجب شده است که گزینه خوبی برای تولید تشک، مبلمان و صندلی های خودرو باشند.
خواص فوم پلی یورتان از نوع الاستوفوم
این فوم دارای انعطاف پذیری و الاستیسیته بالایی است. این فوم از خاصیت کشسانی بالا، مقاومت بالا در مقابل ضربه و مقاومت بالا در مقابل مواد شیمیایی برخوردار می باشند. از این فوم در نقش لاستیک، ضربه گیر و کفش های ورزشی استفاده می کنند. این فوم به سبب جذب ضربه می تواند مانع از آسیب دیدگی اشیاء و افراد شود. به همین دلیل در نقش محافظ استفاده می شود. در تولید بسیاری از قطعات و محصولات صنعتی از این فوم استفاده می کنند. زیرا در برابر مواد شیمیایی، دوام بسیار خوبی را از خود نشان می دهد.
کاربردهای فوم سخت پلی یورتان
خواص فوم پلی یورتان موجب شده است که از این فوم ها در موارد زیر استفاده کنند:
- ساخت ساندویچ پنل ها، شناورها و کشتی ها
- بسته بندی
- صنعت خودرو
- صنایع مبلمان
- صنعت دکوراسیون
- تولید یخچال و فریزر
- صنعت الکتریسیته
- و ...
این مواد با خواص بسیار خوب خود توانسته اند نیاز به استفاده از محصولات سخت تر و گران قیمت تر را حذف کنند و مزایای زیادی برای تولیدکنندگان، صنعتگران و سازندگان داشته باشند.
شما عزیزان می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در ارتباط باشید یا به سایت ایران ورق مراجعه نمایید.